• CONTRIBUŢIA DUMNEAVOASTRĂ

  789101112
  driving-experience-2
  EXPERIENŢA

  PE ŞOSEA

  SCHIMBAŢI VITEZA LA MAI PUŢINE ROTATII PE MINUT

  Dacă aveţi o cutie de viteze manuală, schimbaţi vitezele la mai puţine rpm ale motorului. Ca regulă generală, schimbaţi la o viteză superioară înainte de 3000 rpm dacă aveţi o maşină pe benzină şi înainte de 2000 rpm dacă aveţi una pe motorină. Iar dacă maşina are cutie de viteze automată, evitaţi utilizarea modului "sport" pentru că acest lucru înseamnă că schimbarea vitezelor are lor la un număr mai ridicat de rpm ale motorului. De asemenea, evitaţi "kick down", care determină cutia de viteze să sară la o viteză inferioară pentru o accelerare mai agresivă.

  TRECEŢI DIN VITEZA ÎNTÂI ÎN VITEZA A TREIA

  Pe şosele drepte şi fără modificări de nivel, treceţi de la viteza întâi la viteza a treia pentru un progres eficient. Acceleraţi uşor şi evitaţi apăsarea pedalei de acceleraţie mai mult decât pe jumătate.

  ANTICIPAŞI FLUXUL TRAFICULUI

  Uitaţi-vă bine înainte şi evaluaţi fluxul traficului. Evitaţi accelerarea şi frânarea inutile, pentru că mai puţine opriri şi porniri înseamnă mai puţine emisii de CO2.

  MENŢINEŢI O VITEZĂ CONSTANTĂ

  Conduceţi cu o viteză constantă şi în cea mai mare treaptă de viteză posibilă. De exemplu, 80 de kilometri pe oră în cea mai înaltă treaptă de viteză este în regulă pentru majoritatea maşinilor şi va contribui la un consum mai scăzut de combustibil.

  OPRIŢI MOTORUL

  Dacă aveţi de aşteptat mai mult de un minut, să spunem într-un blocaj în trafic sau la barieră, oprirea motorului poate economisi până la 0,5 litri de combustibil la fiecare oră.

  ÎNCETINIŢI

  Peste 50% din energia necesară pentru a mişca maşina este consumată pentru depăşirea rezistenţei aerodinamice (împingerea aerului din drum). Cu cât conduceţi mai repede, cu atât creşte rezistenţa aerodinamică şi scade economia combustibilului. Creşterea vitezei de croazieră de la 100 km/h la 120 km/h va majora consumul de combustibil cu aproximativ 20%. Reducerea vitezei de la 100 km/h la 90 km/h îmbunătăţeşte economia de combustibil cu aproximativ 10%.

 • Outlander_MY17

  Mitsubishi OUTLANDER

  O tinuta agila de drum, un set impresionant de dotari. Un 4x4 performant pus in miscare de...

Contactează un dealer pentru mai multe informații despre servicii