Siguranța

Când vine vorba de siguranță, proiectăm de la bun început. Outlander are frâne mai sigure, lumini mai sigure și o cabină mai sigură pentru a vă proteja pe dumneavoastră și ceilalți pasageri. 

Sistemul Forward Collision Mitigation (FCM – atenuarea coliziunii frontale)

Mai în siguranță în cazul unei coliziuni

Cu o combinație de camere și radar cu laser, sistemul FCM va evalua distanța și viteza dvs. în comparație cu vehiculul din față. Dacă sistemul detectează un pericol de coliziune, emite o avertizare și încetinește automat vehiculul.
Vă ajută să păstrați o distanță de siguranță

Sistemul Adaptive Cruise Control (ACC – control adaptiv al vitezei de croazieră)

Vă ajută să păstrați o distanță de siguranță

Acest sistem folosește un radar pentru a păstra o distanță de siguranță față de vehiculul din față. Dacă acesta este prea aproape, încetinește sau se oprește, ACC va încetini sau opri automat vehiculul dvs. Oferă siguranță mai mare și liniște sufletească , în special când este aglomerat la pornire/oprire.
Dacă deviați, mașina vă va spune
Lane Departure Warning (LDW – avertizare de părăsire a benzii)

Dacă deviați, mașina vă va spune

Această funcție inteligentă va emite un semnal sonor și va afișa o avertizare pe bord pentru a vă anunța că vehiculul a deviat de la bandă și nu folosiți semnalizatoarele.
Alternează fazele pentru dumneavoastră
Automatic High Beam (AHB – fază lungă automată)

Alternează fazele pentru dumneavoastră

Pentru a face condusul noaptea mai ușor, faza lungă trece automat pe fază scurtă când se detectează vehicule venind din față. Odată ce vehiculul din față a trecut, revine la faza lungă. Nu va mai trebui să luați mâinile de pe volan pentru a face manual schimbarea.

Blind Spot Warning (BSW – avertizare unghi mort)

Nu veți mai avea unghiuri moarte

Această funcție folosește senzori cu radar pentru a detecta dacă există vehicule în unghiurile moarte. Dacă vă pregătiți să schimbați banda iar sistemul detectează ceva, în oglinda laterală de pe partea cea mai apropiată de obstacol se aprinde o lumină și se declanșează un semnal sonor. 
Marșarier cu încredere
Rear Cross Traffic Alert (RCTA – alertă la traficul din spate)

Marșarier cu încredere

Dacă senzorii cu radar de pe bara de protecție din spate detectează un vehicul care se apropie când ați pus mașina în marșarier, un mesaj de avertizare apare în afișajul multi-informații, este emis un semnal sonor iar un indicator licărește în ambele oglinzi laterale.
Parcarea făcută mai ușor
Sistemul Ultrasonic Misacceleration Mitigation (UMS – sistemul ultrasonic de atenuare a accelerării accidentale)

Parcarea făcută mai ușor

Pentru a ajuta la prevenirea coliziunilor în timpul parcării, se aude un semnal sonor și se afișează o avertizare dacă senzorii din față sau din spate detectează un obstacol în apropiere. Accelerația este și ea controlată dacă puneți piciorul din greșeală.

Active Stability Control (ASC – control activ al stabilității)

Dacă aveți o ezitare, mașina nu o va avea

Sistemul Active Stability Control se combină cu sistemul 4WD pentru a oferi și mai multă stabilitate. Funcționează cu ajutorul senzorilor de la bord pentru a analiza. Dacă roțile își pierd aderența pe suprafețe alunecoase sau în timpul virajelor, ASC reglează automat puterea motorului și aplică frâna pe roțile corespunzătoare pentru a ajuta la păstrarea controlului și a preveni deraparea. Funcția Traction Control (controlul tracțiunii) aplică o forță de frânare asupra roților care se rotesc, pentru pornire lină și accelerare în linie dreaptă.
Nu mai rulați înapoi în rampă
Hill Start Assist (HSA – asistență la pornirea în rampă)

Nu mai rulați înapoi în rampă

HSA face mai ușoară pornirea în rampă abruptă prevenind rularea înapoi a vehiculului. Când este detectată o pantă, acest sistem menține automat frânele până când se aplică acceleratia.
O cabină cu o carcasă de protecție
Caroserie Reinforced Impact Safety Evolution (RISE – sistem de ranforsări pentru protecție la impact)

O cabină cu o carcasă de protecție

Outlander este construit cu caroseria noastră cu sistem avansat de ranforsări pentru protecție la impact. Plasează în mod strategic ranforsări în punctele critice pentru a ajuta direcționarea și absorbirea energiei în cazul unei coliziuni serioase. Astfel că dumneavoastră și pasagerii rămâneți în siguranță atunci când este mai mare nevoie.
Sistem cu 7 Airbag-uri

Sistem cu 7 Airbag-uri

Protectie pentru toti pasagerii

Pentru a rămâne, dumneavoastră și ceilalți pasageri, în siguranță în cazul unei coliziuni, OUTLANDER vine echipat cu un sistem cu 7 airbag-uri. Ocupanții scaunelor din față sunt protejați de airbag-uri frontale plus un airbag suplimentar la nivelul genunchilor pentru șofer în cazul unei coliziuni frontale. În cazul unei coliziuni laterale, ocupanții din față sunt protejați de airbag-uri laterale, iar ocupanții de pe ambele rânduri sunt protejați de airbag-uri tip cortină care se întind de-a lungul laturilor.
outlander
Ce ati vrea sa faceti in continuare?