CONDUSUL ZI DE ZI

Informaţii importante pentru condusul cu copii in maşină

 

9 secrete pentru siguranţă :

INFORMATII

Informatii importante pentru condus

Computerul de bord, sau sistemul cu multiple informaţii, îi poate oferi şoferului o serie de informaţii, cum ar fi ora, data, setările audio, temperatura exterioară şi date de la altimetru şi barometru. De asemenea, puteţi găsi informaţii legate de condus foarte utile precum viteza medie, consumul de combustibil şi distanţa care se mai poate parcurge cu nivelul de combustibil actual. În cazul în care maşina dumneavoastră are un Sistem de comunicare multiplă Mitsubishi (Mitsubishi Multi Communication System) (MMCS), toate aceste informaţii sunt afişate pe afişajul de 7" din mijlocul tabloului de bord.

Poziţia corectă de condus

Rămâneţi confortabil şi în siguranţă:
Condusul confortabil şi în siguranţă al unei maşini începe cu poziţia corectă de condus. Astfel veţi avea cel mai bun control posibil al maşinii şi veţi rămâne atent şi protejat într-o situaţie de urgenţă. Iată cum să adopţi cea mai corectă poziţie de condus:

Stabilitate in orice conditii

Subvirarea este situaţia în care maşina dumneavoastră tinde să ia o curbă mai mare decât direcţia pe care o indică roţile din faţă deoarece alunecă pe roţile din faţă. Supravirarea este situaţia în care maşina face o curbă mai mică decât indică roţile din faţă. Spatele maşinii alunecă spre faţă şi ar putea chiar să patineze necontrolat în jurul punctului central al maşinii. Mitsubishi a dezvoltat diferite sisteme de înaltă tehnologie pentru a împiedica apariţia acestor situaţii.

ASTC vă ajută să evitaţi situaţiile de subvirare şi supravirare.
Şoferul poate corecta subvirarea ridicând puţin piciorul de pe acceleraţie. Astfel maşina va încetini, permiţând roţilor din faţă să îşi recapete aderenţa. Şoferii Mitsubishi nu sunt nevoiţi să se confrunte cu această problemă deoarece putem echipa toate modelele cu un sistem electronic de Controlul Activ al Stabilităţii şi Tracţiunii (Active Stability and Traction Control) (ASTC). Acest sistem detectează automat alunecarea roţilor şi răspunde imediat prin reducerea electronică a puterii transmise motorului sau chiar încetinind roata respectivă aplicând o frână specifică. Şoferul nici nu va observa intervenţia sistemului şi îşi va putea continua în siguranţă drumul.

Condusul pe distanţe lungi

Se întâmplă foarte multe accidente când şoferii conduc timp îndelungat şi încep să devină somnoroşi. Aici veţi găsi câteva secrete ca să rămâneţi treaz şi atent la volan.

Condusul ecologic

Dacă aveţi o cutie de viteze manuală, schimbaţi vitezele la rotaţii mai mici ale motorului. Ca regulă generală, schimbaţi viteza înainte de a ajunge la 3000rpm, dacă conduceţi o maşină cu motor pe benzină, şi înainte de a ajunge la 2000rpm, dacă aveţi o maşină pe motorină. Iar dacă maşina dumneavoastră are cutie de viteze automată, evitaţi să folosiţi modul 'sport' deoarece aceasta înseamnă că schimbările de viteză au loc la rotaţii mai mari ale motorului. De asemenea, evitaţi să acceleraţi la maxim deoarece astfel determinaţi cutia de viteze să sară într-o viteză mai mică pentru o accelerare mai agresivă.