MITSUBISHI ECLIPSE CROSS A CÂSTIGAT PREMIUL: “GOOD DESIGN AWARD 2018”

Tokyo, 5 octombrie 2018 - SUV-ul compact Mitsubishi Eclipse Cross a fost desemnat câştigător al premiului “Good Design Award 2018” de catre Institutul de promovare a designului din Japonia.

Comitetul “Good Design Award” a apreciat design-ul noului Mitsubishi Eclipse Cross, argumentând: "Profilul intraznet este foarte atrăgător. Atenția la detalii este evidentă, linia orizontală care taie abrupt în laterale este distinctivă şi creează un aspect unificat, în timp ce pe de altă parte divizează orizontal luneta pentru a păstra o vizibilitate bună. Am fost, de asemenea, impresionați de modul în care designul utilizează diferite secțiuni transversale pentru marginea plafonului, pentru a crea o siluetă asemănătoare unui coupe, oferind în același timp spațiul și confortul interior specifice unui SUV".

Dinamic, inovator şi provocator, Eclipse Cross este noul SUV Coupé Mitsubishi Motors, cu aspect atractiv şi un stil de condus sportiv, care inaugurează noul limbaj de design al producătorului japonez Mitsubishi Motors Corporation, aducând segmentului o mulţime de caracteristici inovatoare.

Design-ul modelului Eclipse Cross este evidențiat prin contururile extrem de dinamice ale vehiculului, asemenea liniilor unui atlet poziționat pe locul de start. Linia mediană în formă de pană a vehiculului accentuază senzaţia de mișcare specifică formatului de coupé – o senzaţie de dinamism accentuată mai departe de unghiul rapid al lunetei, ampatamentul lung și proporţiile scurte ale consolei-spate sau de aripile solide de pe față și spate. Linia superioară învăluie partea din spate a maşinii cu un efect de linie de start sub luneta caracteristică divizată.

Atenția la detalii este evidentă, fie că este vorba de ștergătorul lunetei – poziționat sub spoilerul superior, pentru a nu deranja vizibilitatea și a nu interfera cu imaginea stilată – sau de tetierele spate complet retractabile – articolele ergonomice într-o concordanță vizuală perfectă cu conceptul SUV-urilor, acoperișul dublu – o referință directă la sporturile cu motor dar și o modalitate elegantă de a crește înalțimea și de a spori aerodinamica autovehiculului.

Evoluţia identităţii vizuale puternic expresivă „DYNAMIC SHIELD”, unde lămpile de ceaţă şi semnalizatoarele pentru viraje sunt aşezate mai jos în suporturi mai îndrăzneţe, în timp ce unităţile cu faruri LED şi lămpi pe timp de zi sunt acum poziţionate mai sus, detaliile fine precum grila superioară, contribuie la caracterul sportiv al mașinii.

Pentru a susţine mai bine poziţionarea calitativă a mărcii, echipa de design MMC a decis de asemenea să îmbunătăţească semnificativ nivelul calităţii percepute la interior. Începând cu modelul Eclipse Cross, alegerea materialelor, texturilor, culorilor, formelor, etc. corespunde mai bine conceptului de măiestrie japoneză, potrivită unei „Maison Japonaise de Qualité (firme japoneze de calitate)” cu o vechime de peste o sută de ani.

Nota 1: Good Design Award este singurul sistem cuprinzător de evaluare și apreciere a designului din Japonia inca de la înființarea sa în 1957 ca un “Sistem de selecție a bunelor produse de design” (sau G Mark System). În cei peste 60 de ani de existenta, mișcarea a vizat îmbunătățirea industriei și îmbunătățirea calității vieții în Japonia. Astăzi, acesta a devenit un premiu de design global, cu multe companii și organizații din întreaga lume participând la activitățile mișcării, iar Marca G, simbolul premiului, este recunoscută pe scară largă ca un semn al excelenței în design.

***