NOU PAS ÎN COOPERAREA ALIANȚEI

"NOU PAS ÎN COOPERAREA ALIANȚEI: GROUPE RENAULT VA FURNIZA MODELE PENTRU MITSUBISHI MOTORS ÎN EUROPA

Începând cu anul 2023, Mitsubishi Motors va achiziționa două modele produse de Groupe Renault, pentru anumite piețe din Europa.

Groupe Renault și Mitsubishi Motors Corporation au anunțat astăzi un nou pas în cooperarea lor operațională.

Mitsubishi Motors a decis să achiziționeze modele OEM de la Renault, “best-sellers” pe piața europeană care îndeplinesc deja cerințele de reglementare, pentru anumite piețe importante din Europa. Începând cu anul 2023, Mitsubishi Motors va vinde astfel două „modele surori” produse în fabricile Groupe Renault, care se bazează pe aceleași platforme, dar cu anumite diferențieri, reflectând ADN-ul mărcii Mitsubishi.

Un mix de modele incluzând noul Mitsubishi Eclipse Cross PHEV și cele două modele surori dezvoltate de Renault, va permite Mitsubishi Motors să fie mai competitivă pe piață europeană.

„Sunt foarte fericit să văd că Mitsubishi Motors construiește un nou mix de modele în Europa. Alianța își propune să sporească competitivitatea și să permită o partajare mai eficientă a resurselor în beneficiul tuturor celor trei companii. Abordarea noastră este colaborativă, bazându-se pe respectul reciproc, cu intenția clară de a spori performanța fiecărei companii, permițând companiilor individuale să își valorifice propriile puncte forte, să evite duplicarea resurselor și să îmbunătățească eficiența”, a declarat Jean-Dominique Senard, președintele Consiliul de Operare al Alianței și Renault.

„Mitsubishi Motors salută modelele OEM ale Renault pentru piața europeană și, nu în cele din urmă, noii clienți. Mitsubishi Motors a implementat reforme structurale în Europa și rămâne fermă decizia noastră de a îngheța dezvoltarea de noi modele pentru piața europeană, anunțată în iulie 2020 - în planul nostru de afaceri pe termen mediu. Cu toate acestea, acordul de furnizare OEM ne va oferi o soluție pentru a oferi modele noi, dezvoltate și fabricate în Europa - alături de activitatea noastră continuă pe partea de After Sales”, a declarat Takao Kato, CEO Mitsubishi Motors.

„Noua noastră abordare în cadrul Alianței, axată pe proiecte semnificative și cu impact, se transformă în realitate. Această inițiativă pragmatică, bazată pe valoare, va face diferența în fabricile noastre, în amprenta partenerului nostru și pe străzile europene. Acest proiect frumos îndeplinește așteptările tuturor partenerilor din perspectiva designului, reglementărilor și a afacerilor în general. Acesta este scopul Alianței și suntem foarte bucuroși, la Groupe Renault, să contribuim cu acest nou pas în istoria Alianței.” a declarat Luca de Meo, CEO Groupe Renault.

În conformitate cu anunțul Alianței din mai 2020, Groupe Renault, Nissan Motor Co., Ltd. și Mitsubishi Motors, membrii uneia dintre cele mai importante alianțe auto din lume, continuă să lucreze la mai multe inițiative comune pentru a spori competitivitatea și a realiza o creștere suplimentară companiilor partenere prin valorificarea pozițiilor lor de lideri și a punctelor forte din punct de vedere geografic.