MITSUBISHI MOTORS VA LANSA NOUL ASX ÎN EUROPA ÎN 2023

· Mitsubishi va lansa noul ASX, în segmentul SUV-urilor mici din Europa, în primăvara anului 2023.

· Acesta va fi echipat cu cea mai recentă tehnologie si va fi disponibil inclusiv în variantele Plug-in Hibrid (PHEV) și Hibrid (HEV).

· Al treilea SUV Plug-in Hibrid Mitsubishi după Outlander PHEV și Eclipse Cross PHEV.

Mitsubishi Motors Europa anunță astăzi că următoarea generație ASX va fi disponibilă începând cu primăvara anului 2023.

Noua generație ASX va înlocui modelul actual, care a fost unul dintre primele SUV-uri lansate în segmentul compact SUV și a devenit unul dintre cele mai de succes modele Mitsubishi din ultimii ani, vânzările cumulând aproape 380.000 de unități de la lansarea sa în anul 2010.

Concurând în competitivul segment al SUV-urilor compacte, noua generație ASX va oferi un pachet complet de echipamente, inclusiv cea mai recentă tehnologie și o gamă completă de grupuri motopropulsoare, inclusiv Plug-in Hibrid (PHEV) și Hibrid (HEV).

Mitsubishi Motors a fost primul producător care a lansat un SUV Plug-in Hibrid și a vândut peste 200.000** SUV-uri PHEV în Europa, începând din anul 2013 cu pionierul SUV-urilor PHEV 4x4, Outlander PHEV și continuând cu modelul Eclipse Cross PHEV care a fost lansat în 2021.

Noul ASX se va baza pe platforma comuna “CMF-B” dezvoltată de Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi fabricat la uzina Renault Valladollid din Spania.

Frank Krol, Președinte și CEO al Mitsubishi Motors Europe a comentat:

„Mitsubishi Motors are o moștenire bogată în segmentul SUV și a fost primul producător care a oferit un SUV Plug-in hibrid, odata cu lansarea modelului Outlander PHEV, urmat apoi de modelul Eclipse Cross PHEV. Segmentul SUV continuă să crească în popularitate în Europa și, odată ce tehnologia Plug-in Hibrid devine dominantă, suntem pregătiți să continuăm această moștenire cu următoarea generație ASX. Așteptăm cu nerăbdare să oferim clienților nostri actuali și viitori o nouă alternativă extrem de competitivă la gama noastră actuală.”

* ASX în Europa: 379.542 unități, 2010 - 2021:

** Outlander PHEV în Europa: 199.784 unități, 2013 - 2021;

Eclipse Cross PHEV în Europa: 9.858 unități, ianuarie - decembrie 2021.