MITSUBISHI MOTORS REVINE ÎN SEGMENTUL B EUROPEAN CU NOUL MODEL COLT

·         Mitsubishi Motors dezvăluie noul COLT - construit pe baza succesului celor 6 generații anterioare - poziționat în segmentul B  pentru publicul european.

·         Dezvoltat special pentru Europa, noul COLT integrează cele mai noi tehnologii in constructia grupului motopropulsor, inclusiv sistemele hibrid (HEV), de siguranță avansată și de confort.

·         Sistemul Infotainment de top, permite utilizatorilor să își aducă viața digitală  în cabină, prin intermediul ecranului multi-touch cu capacitati extinse și prin utilizarea controlului vocal.

·         Modelul va fi disponibil începând din luna octombrie.

Bucuresti, 8 iunie 2023 - Mitsubishi Motors Europa dezvăluie următorul pas în programul său de lansare european pentru 2023 prin Noul COLT, la scurt timp după lansarea noului model ASX, din luna martie. De la introducerea sa pe piața din Europa în 1978, COLT s-a vândut în peste 1,2 milioane de unități de-a lungul celor șase generații. Noul COLT, a 7-a generație, este bazat pe platforma CMF-B a Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi și va fi disponibil pentru vânzare începand cu luna octombrie.

Noul COLT este un vehicul proiectat pentru publicul orientat catre aventuri urbane, aflat în cautarea unei soluții avansate pentru nevoile lor individuale de mobilitate. Este companionul perfect pentru explorarea orașului și oferă un design atractiv, o gamă de grupuri motopropulsoare eficiente – inclusiv o varianta hibrid integral – fiind dotat cu tehnologie avansată și posibilități multiple de personalizare.

„După lansarea noului ASX in martie, noul COLT marchează reîntoarcerea Mitsubishi Motors în segmentul compact B european și de asemenea revenirea unei embleme renumite pentru brand”, a declarat Frank Krol, Președinte & CEO al Mitsubishi Motors Europe. „Cu gama sa de tehnologii avansate și grupuri motopropulsoare – inclusiv un sistem complet hibrid - noul COLT va spori semnificativ oferta noastră de produse”.

Design

Noul COLT aduce un design dinamic și modern, atât în aspectul exterior cât și în cel interior. Partea frontală, încadrată de lumini full-LED, pare sculptată. Designul luminilor de rulare pe timp de zi LED (DRL) oferă noului COLT o semnătură unică, integrând designul frontal Mitsubishi Motors - Dynamic Shield. Pe nivelurile de echipare superioare, luminile de zi sunt poziționate sub faruri, accentuând aspectul dinamic al vehiculului. Liniile capotei coboară, evidențiind logo-ul emblematic Mitsubishi Motors, flancat de sistemul de iluminare.

Pe măsură ce privirea trece spre partea laterală a noului COLT, proporțiile sale ajută la definirea sa ca vehicul evoluat, care se simte acasă în mediul urban: stilat, dar hotărât, agil și pregătit să întâmpine orice călătorie.

Tema continuă în partea din spate cu emblema COLT și marca Mitsubishi, cu spoilerul și placa de protecție care completează designul, ajutând la întărirea posturii vehiculului.

Designul noului COLT este accentuat de cele cinci culori de caroserie disponibile: Onyx Black (negru onix) metalizat, Sunrise Red (roșu răsărit), Royal Blue (albastru regal), Volcanic Grey (gri vulcanic) și Arctic White (alb arctic) solid.

Finisaje

Designul exterior specific urban al noului COLT este accentuat și suplimentar în funcție de echipare: INFORM, INVITE, INTENSE și INSTYLE. Gama simplificată oferă modificări subtile caracterului exterior general printr-o gamă de culori și opțiuni de jante diferite (fiind disponibile jante de oțel de 15”, sau de aliaj de 16” și 17”), oglinzi, spoiler și placa de protecție diferite pentru fiecare nivel de echipare.

La interior, finisajele disponibile contribuie la caracterul sofisticat al cabinei cu alegerile de materiale care îmbunătățesc aspectul și atmosfera Noului COLT. Și, indiferent dacă avem Smartphone-link Display Audio de 7” sau 9.3”, Cluster Display de 7” sau Digital Driver Display de 10”, experiența digitală din interiorul Noului COLT este pe măsura abordării dinamice a designului vehiculului.

Toate echipările vor beneficia de o gamă largă de accesorii, astfel încât clienții să poată personaliza mai mult Noul COLT în funcție de nevoile lor specifice – fie că au nevoie de cârlig de remorcare retractabil, un portbagaj pe plafon sau suport reversibil pentru portbagaj, gama extinsa de opțiuni va oferi alergeri pentru fiecare client, indiferent de nevoile specifice..

Grupuri motopropulsoare

Noul COLT integrează cele mai noi tehnologii aferente grupului motopropulsor pentru a oferi o gamă de opțiuni ce se potrivesc nevoilor segmentului B european – atât performanță, cât și eficiență.

Motorul de intrare în gamă este o unitate inovatoare cu trei cilindrii de 1,0 litru pe benzină, care dezvoltă 65 CP, conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte. Următorul motor disponibil, este unitatea turbocharged cu trei cilindri, de 1,0 litru și 90 CP, pe benzină, conectat la o transmisie manuală cu șase trepte, dezvoltată pentru clienții în cautare de mai multă performanță.

Și într-o lume unde performanța se măsoară prin eficiența ridicată și reducerea emisiilor, Noul COLT va fi disponibil în Europa și cu un grup motopropulsor electrificat full-hybrid (HEV): combinând o unitate cu patru cilindrii de 1,6 litri pe benzină, conectată la o transmisie automată avansată multi-modală, capabilă să producă 145 CP.

Sistemul hibrid combină un motor electric de 36 kW, generator de înaltă tensiune și o baterie de 1,2 kWh pentru a sprijini performantele motorului termic, cu abilitatea de a recupera energie la frânare pentru a îmbunătăți și mai mult eficiența, ceea ce devine util în mediul urban, unde până la 80% din timpul de condus este bazat pe motorul electric.

Sistemul Multi-Sense al Noului COLT oferă șoferilor și mai mult control asupra dinamicii vehiculului și manevrabilității, controlate prin SDA, șoferul putând să comute modurile de condus, răspunsul direcției și trenul de rulare pentru a seta Noul COLT conform nevoilor și preferintelor sale.

Toate grupurile motopropulsoare vor fi disponibile de la lansarea din octombrie 2023*:

· 1,0L MPI**: motor termic pe benzină, cu injecție multi-punct, în 3 cillindri, cu transmisie manuală cu cinci trepte. Putere: 65 CP. CO2***: 119-122 g/km.

· 1,0L MPI-T**: motor termic pe benzină, cu injecție multi-punct cu turbocompresor, în 3 cilindri, cu transmisie manuală cu șase trepte. Putere: 90 CP. CO2***: 118-121 g/km.

· 1,6L Hybrid (HEV)**: motor termic pe benzină 1,6 litri cu două motoare electrice și o baterie de 1,2 kWh cuplată la o cutie de viteze automată, multimodală. Putere (combinată): 145 CP. CO2***: 93-101 g/km.



Siguranță, comoditate și confort

Noul COLT integrează cele mai noi sisteme de siguranță pasivă și activă, pentru a face condusul mai comod și mai sigur.

În centru se află structura consolidată a vehiculului pentru a asigura integritate sporită cabinei, în cazul nefericit al unui eventual incident.. Acest element central este insa doar începutul, adăugându-se o serie de airbag-uri, tetiere și centuri de siguranță cu pretensionare și limitatoare de încărcare instalate pentru a ajuta la prevenirea rănirii ocupanților.

Celorlalți utilizatori ai șoselei li se oferă protecție suplimentară mulțumită unei adaptări a capotei, barei de protecție față și farurilor în caz de impact cu pietoni și zonă mai joasă a parbrizului. Structura este completată de o serie de Sisteme Avansate de Asistență a Șoferului care livrează siguranță activă superioară.

Noul COLT integrează o serie de senzori ultrasonici, camere și radar pentru asigurarea unei vederi 360° a vehiculului și aduce o suită completă de sisteme ADAS vehiculului din segmentul B, ajutându-l să mențină siguranța ocupanților și a celorlalți participanți la trafic, precum și să elimine din potențialul stres asociat condusului.

Cruise Control Adaptiv cu Stop & Go, Monitorul cu Vizualizare 360°, Faza Lungă Automată, Avertizarea de Unghi Mort, Sistemul de Atenuare a Coliziunii Frontale, Avertizare la Părăsirea Benzii, Asistentul de Păstrare a Benzii, Asistentul de Parcare, Alerta privind Traficul din Spate și Recunoașterea Indicatoarelor Rutiere sunt doar câteva din sistemele disponibile pe Noul COLT.

Pentru a face experiența la volan cât mai relaxantă au fost incluse mai multe caracteristici de confort, printre care: volan și scaune încălzite, precum și frâna electrică de parcare și sistemul de operare fără cheie – cheia smart a Noului COLT simte când șoferul se îndepărtează și încuie automat vehiculul când acesta se depărtează la o distanță mai mare de 1 metru față de mașină.

Digitalizare și conectivitate

Într-o lume condusă de digitalizare, Noul COLT îmbrățișează o nouă abordare legată de conectivitate.

În primul rând, siguranța este esențială, iar eCall este standard pe Noul COLT, dar conectivitatea merge mai departe decât atât, incluzând Apple CarPlay® și Android Auto™ pentru a aduce viața digitală a utilizatorului în cabina Noului Colt. Accesarea se realizeaza prin intermediul ecranului multi-touch de 7” sau de 9.3’’ – sau prin control vocal, o tehnologie care a devenit din ce în ce mai utilizată pe măsură ce asistența digitală a devenit o parte integrantă a vieții noastre.

Sistemele infotainment sunt susținute de abilitatea de a încărca fără fir telefoanele personale, două porturi USB și opțiunea unui sistem de sunet BOSE® Premium care oferă mai multă adâncime și calitate mai bogată conținutului audio redat în cabină.

Sistemul de sunet BOSE® Premium a fost dezvoltat pentru a furniza sunet cu mai multă adâncime prin cele nouă difuzoare, inclusiv noua tehnologie Fresh Air Subwoofer (FAS). Sistemul FAS este o structură acustică ce elimină nevoia monturilor tradiționale oferind sunet bass în cabină printr-un sistem brevetat de tuburi integrat în structura vehiculului, amplasat în partea dreaptă a portbagajului.

Calitatea audio este în continuare îmbunătățită cu șapte canale de egalizare personalizată, EQ cu compensare de viteză și Engine Harmonic Enhancements.

Pentru șofer, accesul clar și rapid la cele mai relevante informații este important. Noul COLT oferă acces prin noul display digital central de 7” sau 10”, capabil să livreze date multiple, configurate special pentru nevoile șoferului.

Abilitatea de a ajusta ambientul interior al Noului COLT este acționată de tehnologia Multi-Sense, care permite șoferului să personalizeze lumina ambientală și instrumentele de bord.

Ca în cazul tuturor vehiculelor Mitsubishi Motors vândute în Europa, Noul COLT beneficiază de angajamentul Mitsubishi Motors Service, o reasigurare pentru clienți și declarația de calitate și încredere pe care marca o are în vehiculele sale.

Ca și restul vehiculelor din gamă, Noul COLT va beneficia de:

· Garanție de fabrică de 5 ani / 150.000 km.

· Garanție anti-coroziune de 12 ani.

· Garanție pentru bateria de tracțiune și capacitate de 8 ani / 160.000 km.

· Asistență pe șosea de 5 ani (pachetul de Asistență Mitsubishi Motors).

Producția Noului COLT va începe în luna septembrie la fabrica Bursa Plant Renault din Turcia, cu livrari începând din luna octombrie 2023.

* gama poate varia în funcție de piață

** statisticile de performanță sunt indicative și sunt supuse omologării

*** valorile CO2 sunt preliminare

- FINAL -