NOUL MITSUBISHI L200

Bangkok, 9 noiembrie 2018 - Mitsubishi Motors Corporation (MMC) anunţă astăzi premiera mondială a noului pickup truck de 1 tonă - L200 - în Bangkok, Thailanda.

Noul L200 este cea mai recentă versiune a modelului care aniversează anul acesta 40 de ani de la lansare şi este produs în fabrica Laem Chabang operată de Mitsubishi Motors Thailand Co. Ltd. (MMTh).

Vehiculul este un model strategic la nivel global care, după lansarea din Thailanda va fi lansat în celelalte pieţe ASEAN precum şi în Oceania, Orientul Mijlociu, Europa, Africa şi America Latină. Acest model va fi disponibil în aproximativ 150 de ţări din întreaga lume.

Cu ocazia premierei mondiale, CEO-ul Mitsubishi Motors, Osamu Masuko, a declarat: "Noul Mitsubishi L200 este unul dintre cele mai importante modele strategice la nivel global din portofoliul Mitsubishi Motors, iar succesul lui este vital pentru creşterea sustenabilă a companiei. Noul model aduce îmbunătăţiri legate de durabilitatea, fiabilitatea şi confortul dezvoltate pe parcursul celor 40 de ani de la introducerea acestui model in gama Mitsubishi. Sunt convins că noul L200 va satisface nevoile şi dorinţele diverse ale clienţilor noştri din întreaga lume".

Privire generală

Noul L200 a fost dezvoltat pentru a încorpora expresia <Engineered Beyond Tough> (inginerie dincolo de robusteţe) care a marcat dezvoltarea sa. Printre elementele care îl fac semnificativ mai competitiv se numără: un stil mai puternic ce încorporează cea mai recentă interpretare a conceptului de design frontal Dynamic Shield; un sistem 4WD îmbunătăţit care furnizează performanţe off-road mai bune şi cele mai noi tehnologii din domeniul siguranţei active şi sistemelor de asistenţă pentru şofer. Per total, noul model prezintă îmbunătăţiri semnificative aduse durabilităţii şi fiabilităţii necesare utilizatorului comercial şi confortului căutat de utilizatorul particular.

  1. Design atrăgător "Engineered Beyond Tough"

Noul L200, prezintă un design revitalizat în cadrul conceptului "Rock Solid", care încorporează, în interior şi exterior, întreaga esenţă a expresiei de dezvoltare "Engineered Beyond Tough" - o robusteţe complet susţinută de capacitatea inginerească şi knowhow.

Vedere frontală

Frontul incorporează conceptul de design frontal de nouă generaţie "Dynamic Shield" (Scut dinamic). Linia ridicată a capotei şi lămpile cu aspect mai robust amplasate mai sus, conferă noului model un front mai puternic şi mai impozant.

Vedere laterală şi din spate

Liniile nou sculptate, în contrast cu cele ascuţite, aripile roţilor extinse şi accentele luminoase încorporează puterea unei camionete Mitsubishi Motors şi adaugă modernitate. Piesele de iluminare şi bara de protecţie devin parte a designului robust, încadrând frontul şi spatele şi adăugând adâncime vizuală.

Interiorul

Interiorul restilizat al modelului L200 exprimă o senzaţie de modern şi robust, cu contururi pentru panoul de comandă şi fantele de aerisire. Imaginea de înaltă calitate este creată de materialele moi şi cusăturile consolei de podea, cotierelor şi din zona frânei de parcare.

2. Sistemul 4WD oferă performanţe All-terrain îmbunătăţite

Noile modele L200 4WD sunt dotate fie cu Super-Select 4WD, care furnizează tracţiune optimă şi caracteristici de manevrare pentru orice suprafaţă, fie Easy-Select 4WD, care simplifică trecerea de la un mod de condus la altul pentru diferite suprafeţe de teren. Cu adăugarea noilor moduri de condus, ambele sisteme 4WD furnizează performanţe off-road îmbunătăţite.

Un nou mod Off-road

Ambele sisteme 4WD: Super-Select şi Easy-Select, folosesc un nou mod Off-road cu următoarele setări: GRAVEL (pietriş), MUD/SNOW (noroi/zăpadă), SAND (nisip) şi ROCK (stâncă, doar în 4LLc). Când este angrenat, modul Off-road controlează integral puterea motorului, transmisia şi frânarea pentru a regla alunecarea roţii şi pentru a maximiza astfel performanţele all-terrain şi de auto-extragere din noroi sau zăpadă.

Hill Descent Control

Viteza vehiculului este controlată electronic pentru a permite şoferului să abordeze coborâri abrupte sau alunecoase în mai multă siguranţă şi cu mai multă încredere.

3. Siguranţă activă / sisteme de asistare a şoferului

Noul L200 păstrează de la modelul actual durabilitatea înaltă, cadrul cu fiabilitate ridicată şi structura cu elemente de siguranţă la impact a cabinei şi în acelaşi timp prezintă sisteme avansate, de top pentru clasa sa, în ceea ce priveşte siguranţa activă şi asistarea şoferului.

Sistemele care furnizează siguranţă şi asistă permanent şoferul sunt:

o Forward Collision Mitigation (FCM - atenuarea coliziunii frontale), care poate detecta vehicule şi pietoni din faţă;

o Blind Spot Warning (BSW - avertizare pentru unghiul mort cu LCA), care ajută la evitarea lovirii laterale a altui vehicul când schimbaţi benzile, prin detectarea vehiculului din spate sau din lateral spate şi alertarea audio şi vizuală a şoferului;

o Rear Cross Traffic Alert (RCTA - alertă la traficul din spate) care, în acelaşi fel, ajută la evitarea coliziunilor când mergeţi în marşarier;

o Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS - sistemul ultrasonic de atenuare a accelerării accidentale) care reduce accidentele rezultate din utilizarea incorectă a pedalei de acceleraţie atunci când ieşiţi din parcare sau când mergeţi cu spatele în parcare şi alte spaţii închise.

Asistarea şoferului se realizează cu ajutorul monitorului Multi Around, care generează o imagine compusă (de sus) a zonei din jurul vehiculului şi cu ajutorul senzorilor de parcare.

4. Performanţele şi funcţionalitatea camionetei

Noul L200 prezintă multe îmbunătăţiri de detaliu dirijate de conceptul <Engineered Beyond Tough> in vederea cresterii durabilităţii şi a fiabilităţii căutate în utilizarea comercială precum şi a confortului căutat în utilizarea privată. Performanţele de frânare sunt, de asemenea, îmbunătăţite prin utilizarea unor discuri frontale şi etriere mai mari.

Călătoria este îmbunătăţită prin folosirea unor amortizoare spate mai mari care asigură un confort sporit. Creşterea numărului de viteze disponibile la cutiile automate, noua transmisie A/T dispunând de 6 viteze, faţă de actuala A/T cu 5 viteze, va permite o accelerare mai lină şi mai puternică şi în acelaşi timp mai mult rafinament.

Planuri de lansare

După lansarea vânzărilor în Thailanda în cursul acestui an, noul L200 este programat să fie lansat în mod succesiv pe pieţele din zona ASEAN, Oceania, Orientul Mijlociu, Europa, Africa şi America Latină, ajungând să fie vândut în final în aproximativ 150 de ţări din toată lumea. In Europa, noul model L200, va fi disponibil din toamna anului 2019.

MMC plănuieşte să vândă ca. 180.000 de unităţi din noul şi actualul model în acest an fiscal. L200 este un model strategic la nivel global şi al doilea cel mai bine vândut model al MMC, după SUV-ul de dimensiune medie Outlander.