MITSUBISHI MOTORS la editia 46 a Salonului Auto de la Tokyo 2019

Premiere mondiale pentru MI-TECH CONCEPT – Vehiculul-Concept SUV electrificat &

Conceptul Super Height K-Wagon – noul concept K-Car

Tokyo, 3 octombrie 2019 – MITSUBISHI MOTORS CORPORATION (MMC) prezintă în premieră globală două vehicule-concept la cel de-al 46-lea Salon Auto de la Tokyo 2019: MI-TECH CONCEPT *1 – SUV mic electrificat și Super Height K-Wagon Concept – nou concept K-car. Salonul Auto de la Tokyo se deschide publicului din 24 octombrie până în 4 noiembrie, iar aceste două vehicule-concept vor fi expuse la Tokyo Big Site .

Alte exponate ale standului MMC vor fi MITSUBISHI ENGELBERG TOURER*2 – SUV-ul concept mediu electrificat, dezvăluit la Salonul Auto Internațional de la Geneva în martie 2019 și care de această dată își face debutul în Japonia; Outlander PHEV plug-in hybrid electric SUV; Eclipse Cross crossover SUV; Delica D:5 – minivan; eK Cross – K height wagon și alte modele-cheie vândute în Japonia.

1. MI-TECH CONCEPT Outline (Premieră Mondială)

MI TECH CONCEPT încorporează valorile mesajului MMC „Drive your Ambition”*3 în cadrul conceptului „un SUV electric ce oferă o plăcere neegalată a condusului și încredere pe orice fel de teren, indiferent de conditiile meteo”. Un nou grup motopropulsor plug-in hybrid EV (PHEV) micșorat și mai ușor, un sistem electric 4WD cu 4 motoare și asistență avansată pentru șofer și sistemele de siguranță activă sunt condensate în acest concept-SUV electrificat.

1) Sistemul PHEV

Acest sistem PHEV este optimizat cu o unitate ușoară și compactă pentru acest SUV de mici dimensiuni și este echipat cu un motor-generator turbină cu gaze în locul motorului-generator pe benzină. Acesta oferă șoferului posibilitatea de a folosi modul de condus pur-electric și modurile hibrid și asigură caracteristici de performanță uniforme și puternice, inerente vehiculelor electrificate.

2) Sistem 4WD electric cu motor Quad

MI-TECH CONCEPT este acționat de un sistem 4WD cu 4 motoare numit Motor Quad cu Dual Motor AYC*4 care are câte 2 motoare pentru axul din față și pentru cel din spate. Acest lucru permite furnizarea unui cuplu optim către toate cele patru roți. Astfel șoferul capătă încredere în manevrarea precisă pentru uzul zilnic în oraș și de asemenea confera performanțe superioare în aventurile off-road.

3) Asistență avansată pentru șofer și sisteme active de siguranță

MI-TECH CONCEPT adoptă o interfață om-mașină (HMI) care proiectează pe parbriz o varietate de informații detectate prin folosirea tehnologiei avansate de analiză optică. Sistemul de asistență a șoferului MI-PILOT nu doar alertează șoferul legat de potențiale coliziuni, ci îl sprijină în folosirea volanului și a frânelor. În plus, sistemele de siguranță activă sprijină șoferul în evitarea coliziunilor sau în atenuarea daunelor produse de o coliziune. Toate aceste sisteme funcționează împreună pentru a oferi o experiență reconfortantă, sigură și plăcută.

Vizitatorii standului MMC vor putea urmări demonstrații de realitate virtuală care le permit să vadă vehiculul-concept afișat cu o varietate de unghiuri și distanțe. Imaginile stereoscopice ale MI-TECH CONCEPT pot fi rotite, apropiate sau depărtate în multiple scene. În plus, există mai multe unghiuri din care audiența poate privi împrejurimile dinspre interiorul mașinii; unghiurile sunt ca și cum ar merge în jurul mașinii și ar privi în interior dinspre exterior, sau ar vedea-o de dedesubt.

2. Super Height K-Wagon Concept (Premieră Mondială)

Acest concept de nouă generație Super Height K-Wagon răspunde dorințelor acelor șoferi care caută să își dezvolte lista de destinații și să meargă mai departe, spre noi orizonturi.

Super Height K-Wagon Concept se bucură de un interior spațios ca standard al genului și în același timp furnizează performanțele și funcționalitatea așteptate în această categorie. Iar design-ul SUV denotă „Mitsubishi-ness”.

Acest vehicul-concept oferă agilitate în manevrare și vioiciune în același timp cu maximizarea habitaclului. Oferă de asemenea liniște și siguranță tuturor ocupanților cu MI-PILOT – tehnologia de asistență a șoferului pentru condusul pe autostradă pe aceeași bandă, frânarea pentru atenuarea coliziunii față, atenuarea accelerării accidentale și alte sisteme de siguranță activă care au câștigat clasificarea SAPO CAR (Safety Support Car) S Wide de la guvernul japonez.

3. MITSUBISHI ENGELBERG TOURER (Premieră în Japonia)

Acest concept pentru un crossover SUV de dimensiune medie și de nouă generație este acționat de sistemul Twin Motor 4WD plug-in hybrid EV al MMC. MITUBISHI ENGELBERG TOURER oferă nivele ridicate de performanță dinamică ce permit șoferului să se bucure cu încredere de experiența de a conduce pe orice vreme sau suprafață de drum. Asigură și autonomia extinsă caracteristică sistemului PHEV. Ambalajul excelent îi accentuează atractivitatea SUV cu dispunerea sa multi-pasageri pe 3 rânduri de scaune.

4. DENDO DRIVE HOUSE (DDH)

DDH este un serviciu de achiziție one-stop ce include vânzarea, instalarea și întreținerea post-vânzare a sistemului V2H*5ce cuprinde un EV, un adaptor V2H, panouri solare și o baterie de stocare domestice. MMC a început acum vânzările de test ale serviciului DDH în anumite zone din Japonia. Serviciul DDH este expus la standul MMC împreună cu Outlander PHEV plug-in hybrid EV. Un ecran afișează fluxul acestui sistem, începând cu utilizarea panourilor solare pentru a încărca EV și furnizarea de curent electric de la bateria EV către casă. Serviciul DDH aduce beneficii clientului, printre care economii cu costurile de electricitate și furnizarea unei surse de curent în caz de urgență.

*1…Numele MI-TECH l-a luat pe M de la MITSUBISHI, pe I de la Intelligent (inteligent), Ingenious (ingenios) și Inspired (inspirat), în timp ce TECH este o abreviere pentru Technology (tehnologie). Împreună indică multitudinea de tehnologii din viitorul apropiat integrate în vehiculul-concept.

*2… Engelberg este o stațiune bine-cunoscută de ski în regiunea centrală a Elveției, care oferă imagini panoramice formidabile și este renumită de asemenea pentru traseele sale îngrijite, pentru traseele provocatoare off-piste care oferă distracție freestyle și freeriding pentru schiori și snowborders.

*3…”Drive your Ambition” este sloganul global sau mesajul de brand al MMC și semnalizează angajamentul companiei față de valorile și aspirațiile șoferilor și dorinței lor de a-și extinde orizonturile, de a-și asuma noi provocări.

*4…Active Yaw Control (control activ al giratiei)

*5…Vehicle to Home (de la vehicul la casă): un sistem de alimentare a caselor cu energie electrică stocată în bateriile EV/PHEV.

MMC a organizat site-uri web speciale la următoarele URL-uri pentru a furniza o varietate de informații despre exponatele sale la cel de-al 46-lea Salon Auto de la Tokyo 2019:

Engleză:

https://www.mitsubishi-motors.com/en/innovation/motorshow/2019/tms2019/

[Site de presă special pentru Salonul Auto de la Tokyo 2019]

https://library.mitsubishi-motors.com/tms2019/

5. Gama MMC la cel de-al 46-lea Salon Auto de la Tokyo 2019

Model

Nr. expunere

Mențiuni

Zile presă

Zile public

MI-TECH CONCEPT

1

1

Premieră mondială (show car)

Super Height K-Wagon Concept

1

1

Premieră mondială (show car)

MITSUBISHI ENGELBERG TOURER

1

1

Premieră japoneză (show car)

Outlander PHEV

2

2

Delica D:5

1

2

RVR

1

2

ASX în unele piețe;

Outlander Sport în America de Nord

Eclipse Cross

1

1

eK Wagon

1

eK Cross

1

2

Total

9

13