Siguranța

Suntem în fruntea tehnologiei de dezvoltare a vehiculelor din momentul în care am început să producem mașini, acum 100 de ani. Astăzi, toate mașinile noastre sunt echipate cu echipamente inteligente care susțin condusul în condiții mai sigure și vă protejează pe dumneavoastră și pasagerii dumneavoastră. 

Sistemul Forward Collision Mitigation (FCM – Atenuarea Coliziunii Frontale)

Mai în siguranță în cazul unei coliziuni

Cu o combinație de camere și radar cu laser, sistemul FCM va evalua distanța și viteza dvs. în comparație cu vehiculul din față. Dacă sistemul detectează un pericol de coliziune, emite o avertizare și încetinește automat mașina.

Sistemul Lane Departure Warning (LDW – Avertizare de Părăsire a Benzii)

Dacă deviați, mașina vă va spune

Această funcție inteligentă va emite un semnal sonor și va afișa o avertizare pe bord pentru a vă anunța că vehiculul a deviat de la bandă și nu folosiți semnalizatoarele. Dacă se apropie un vehicul din spate, sistemul Lane Change Assist (LCA) vă va notifica cu un semnal sonor și un semnal luminos intermitent în oglinda portierei. În acest fel, știți că trebuie să așteptați înainte de a schimba benzile. 

Sistemul Automatic High Beam (AHB – Faza lungă automată)

Alternează fazele pentru dumneavoastră

Pentru a face condusul noaptea mai ușor, faza lungă trece automat pe faza scurtă când se detectează vehicule venind din față. Odată ce vehiculul din față a trecut, revine la faza lungă. Nu mai trebuie să luați mâinile de pe volan pentru a face manual schimbarea. 

Sistemul Blind Spot Warning (BSW – Avertizare Unghi Mort)

Nu veți mai avea unghiuri moarte

Această funcție folosește senzori cu radar pentru a detecta dacă există vehicule în unghiurile moarte. Dacă vă pregătiți să schimbați banda iar sistemul detectează ceva, în oglinda laterală de pe partea cea mai apropiată de obstacol se aprinde o lumină și se declanșează un semnal sonor.

Sistemul Rear Cross Traffic Alert (RCTA – Alertă la Traficul din Spate)

Marșarier cu încredere

Dacă senzorii radar de pe bara de protecție din spate detectează un vehicul care se apropie când ați pus mașina în marșarier, un mesaj de avertizare apare în afișajul Multi-Informații, este emis un semnal sonor și un indicator licărește în ambele oglinzi laterale. 

Sistemul Ultrasonic Misacceleration Mitigation System (UMS – Sistemul Ultrasonic de Atenuare a Accelerării Accidentale)

Previne accelerarea accidentala

Acest sistem inteligent utilizează un radar pentru a ajuta la prevenirea coliziunilor în timpul parcării. În cazul în care există un obstacol se aude un semnal sonor și se afișează o avertizare pe bord. Accelerația este și ea controlată dacă puneți piciorul din greseală.

Caroserie RISE (Reinforced Impact Safety Evolution – Sistem de Ranforsări pentru Protecție la Impact)

Proiectat pentru a vă proteja

Modelul ASX este construit utilizând caroseria noastră cu sistem avansat de ranforsări pentru protecție la impact. Aceasta plasează în mod strategic ranforsări în punctele critice pentru a ajuta direcționarea și absorbirea energiei în cazul unei coliziuni serioase. Astfel că dumneavoastră și pasagerii rămâneți în siguranță atunci când este mai mare nevoie.

Sistem de 7 airbag-uri SRS

Protecție pentru toți pasagerii din mașină

Pentru a rămâne, dumneavoastră și ceilalți pasageri, în siguranță în cazul unei coliziuni, ASX este echipat cu un sistem de 7 airbag-uri SRS. Ocupanții scaunelor din față sunt protejați de airbag-uri frontale, plus un airbag suplimentar la nivelul genunchilor pentru șofer în cazul unei coliziuni frontale. În cazul unei coliziuni laterale, ocupanții de pe ambele rânduri sunt protejați de airbag-uri tip cortină care se întind de-a lungul lateralelor.

Sistemul Hill Start Assist (HSA – Asistență la Pornirea în Rampă)

Pornire ușoară în rampă

Dacă porniți de pe o pantă abruptă, cu Hill Start Assist acest lucru este foarte ușor prin menținerea frânei timp de până la două secunde, până când apăsați accelerația. Deci, nu va mai trebui să vă îngrijorați că veți rula înapoi în rampă.

asx

Ce doriti sa faceti in continuare?