Siguranța

Sistemele de siguranță inovatoare din Noul COLT reduc stresul șoferului și creează un sentiment accentuat de siguranță la fiecare drum.

ADAPTIVE CRUISE CONTROL [ACC]

Păstrarea unei distanțe sigure față de vehiculul din față

Când ACC (control adaptiv al vitezei) detectează o distanță între vehiculul tău și cel din față mai mică decât o valoare pre-definită, reduce automat viteza pentru a păstra acea distanță. Dacă nu este detectat niciun vehicul în față, sau dacă vehiculul din față se mută din fața ta, ACC va mări viteza vehiculului tău pentru a o atinge pe cea de croazieră definită. Apoi menține acea viteză – ca un control de croazieră tradițional.

Funcția Auto Stop & Go

Dacă vehiculul din față încetinește și se oprește, ACC va aplica frâna la vehiculul tău până când și acesta se oprește complet. Dacă mașina din față pornește din nou, funcția Auto Stop and Go (oprire și pornire automată) va accelera pentru a ajunge la mașina din față. Dacă mașina din față staționează mai mult de 3 secunde, va trebui să acționați din nou funcția ACC.

AROUND VIEW MONITOR [AVM]

Parcarea și manevrarea mai ușoare

AVM (monitorul cu vedere completă de jur-împrejur) folosește camere aflate la bord pentru a crea o vedere a vehiculului tău și a împrejurimilor imediate. Poți alege cum vrei să apară afișajul pe ecranul infotainment: fie ca o imagine separată de la fiecare cameră, fie ca imagine divizată. Cu o viziune de 360 de grade asupra vehiculului, parcarea este o joacă. 

AUTOMATIC HIGH BEAM [AHB]

Diminuarea farurilor

Pentru a maximiza siguranța, Noul COLT are faruri care trec de la faza lungă la fază scurtă când se detectează vehicule care se apropie sau detectează iluminatul stradul. Dacă nu se detectează alte vehicule sau dacă iluminatul exterior este slab, faza lungă revine automat. Acest lucru face condusul pe timp de noapte mai ușor și mai confortabil. 

BLIND SPOT WARNING [BSW]

Te avertizează când în unghiul mort se află ceva

BSW (avertizate unghi mort) va detecta prezența oricărui obiect în mișcare din unghiul mort. Dacă sistemul identifică ceva, apare o lumină LED de avertizare în oglinda exterioară de pe partea cu pericolul. 

DISTANCE WARNING

Cunoaște distanța față de vehiculul din față

Dacă te deplasezi cu Mitsubishi COLT la viteze de peste 30 km/h, sistemul Distance Warning (avertizare distanță) va indica dacă distanța față de mașina din față este insuficientă, cu afișare vizuală pe bord - roșu dacă ești prea aproape, verde dacă este ok. 

FORWARD COLLISION MITIGATION SYSTEM [FCM]

Frânează dacă există un pericol în față

Sistemul FCM (atenuare a coliziunii frontale) monitorizează distanța dintre vehiculul tău și un obiect din față – un vehicul, un pieton sau un ciclist. Dacă există un risc de coliziune, primești o avertizare pe bord și un sunet de avertizare. Dacă frânezi, dar riscul încă există, sistemul va adăuga forță de frânare suplimentară. Dacă nu frânezi deloc, sistemul frânează automat în locul tău.

LANE DEPARTURE WARNING [LDW]

Te ajută să păstrezi banda

Folosind o cameră frontală, sistemul identifică benzile de pe șosea. Dacă este călcată o linie fără a semnaliza, sistemul LDW (avertizare părăsire bandă) avertizează șoferul tactil – o vibrație pe volan. 

LANE KEEPING ASSIST [LKA]

Te menține automat pe centrul benzii

Acesta este conectat la sistemul Lane Departure Warning. Dacă LKA (asistență pentru păstrarea benzii) este activat, în loc să avertizeze doar șoferul, sistemul controlează volanul pentru a ajuta șoferul să rămână pe banda sa. 

REAR CROSS TRAFFIC ALERT [RCTA]

Ești avertizat dacă există un obiect în spate, atunci când mergi cu spatele

Sistemul RCTA (alertă la traficul din spate) este proiectat pentru a avertiza șoferul când un obiect traversează prin spatele vehiculului în timpul mersului cu spatele. Dacă cuplezi marșarierul și în spate se află un obiect, apare o iconiță de avertizare în fiecare oglindă exterioară. Dacă începi să te deplasezi înapoi apare și o avertizare audio.

Section Heading

Accessories

Need something practical like a roof rack or child seat? Or maybe you want to boost your car's kerb appeal with chrome wing mirrors? Whatever you're after, it's here in accessories.